• Pardoseli din cauciuc pentru exterior şi interior
  Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli Pardoseli

  Pardoseli din cauciuc (dale din cauciuc) utilizabile în amenajarea suprafeţelor construcţiilor civile, industriale, zootehnice.

  Produse, de cea mai inalta calitate, obţinute prin intermediul tehnologiilor avansate de termobaropolimerizare.Anvelope – Refolosire – Granule din cauciuc – Sortare - Calitate

Apariția anvelopelor → Anvelope uzate → Problema reciclării (nu este biodegradabil) → Stocare → Problema depozitării → Mărunțire

Datorită faptului că societatea de consum genera din ce in ce mai multe anvelope uzate dar şi datorită proprietăţii cauciucului de bun izolator termic, oamenii au fost nevoiţi să caute soluții de reciclare pentru granulele din cauciuc rezultate din mărunțirea anvelopelor.

Pe măsura trecerii timpului s-au căutat soluții de creștere a calităţii granulelor, astfel încât produsul obţinut prin reciclare să aibă calitatea cea mai înaltă și să protejeze mediul înconjurător prin utilizare şi fabricare. Soluţia a fost:

 • separarea cauciucului de resturi textile – prin reciclare

 • separarea cauciucului de resturi de oţel – prin reciclare (topitorii)

După îndepărtarea reziduurilor din sticlă, nisip, piatră, textil şi oţel, granulele din cacuicuc obţinute îndeplinesc calitatea optimă pentru a putea garanta că rezultă un produs finit curat şi pur!

În timp s-a observat că produsele finite obţinute în urma reciclării granulelor din cauciuc aveau calităţi diferite în funcţie de calitatea materiei prime (puritate, sortare, tehnologie de fabricare).

Sortarea granulelor din cauciuc este foarte importantă deoarece contribuie la „uniformizarea” distribuirii forţelor de coeziune la nivelul granulelor ceea ce oferă o foarte bună stabilitate în timp.

Folosirea granulelor cu dimensiuni diferite (nesortate) sau în amestec cu alte produse reciclate (plastic, PVC, etc) sau cu resturi de anvelope „aşchii” produce dezechilibru în distribuţia forţelor apărute la încercările mecanice ceea ce duce la ruperea legăturilor şi la distrugerea rapidă a produsului.

Dezvoltarea pieţei de desfacere a granulelor din cauciuc a condus la folosirea acestora ca materie primă pentru realizarea unor produse finite care acoperă o plajă largă de utilizare:

 • covoare, plăci, pavele, dale

 • piste de alergare

 • strat compensator pentru asigurarea planeităţii

 • strat izolator termic

 • strat izolator fonic

 • strat elastic

Cu cât dimensiunea granulelor sortate este mai apropiată cu atât forţele de legătura create pe suprafeţele de contact ale acestora compensează mai bine forţele de reacţiune la nivelul granulelor, apărute în urma diverselor solicitări mecanice, îngheţ – dezgheţ, raze UV.

În cazul tehnologiei aplicate pentru fabricarea produsului nostru, liantul polimerizat este stabil în timp și ajută la transmiterea orientării forţelor pe distanţa cea mai scurtă, reducând forţele de tensiune la nivelul granulelor.

În continuare prezentăm tehnologiile de compactare a granulelor funcţie de apariţia cronologică a lor.